T: 01 43 80 255 / 031 390 349 Piši namFacebookKontakt
Logo
.
.
.
 Iskalnik
..
.
..
.....
.....

.
<< APR - 2021 >>
...
..
PONTORSREČETPETSOBNED
   01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
2627282930
..
...
.


ŠOU v Ljubljani
.
 Novica
27. Študentski tek na grad
05. 11. 2020
Ker si želimo čim več ljudi spodbuditi k gibanju na svežem zraku, smo podaljšali možnost sodelovanja na 27. študentskem teku na grad. In tako še naprej tečemo tudi v 2021. Če še nisi odtekel/a letošnjega študentskega teka, še imaš čas in možnost. Le prijaviti se moraš in pretečti svojo traso;)

Leto 2020 je po sili razmer posebno leto. In zato bo poseben tudi letošnji že 27. Študentski tek na grad. Študentje in ostali tekači bomo tekli tudi v teh posebnih časih. Sedaj je še toliko bolj pomembna naša gibalna aktivnost, ki krepi naš imunski sistem in odganja nezaželen SARS-CoV-2 in druge jasenske viroze. Poleg tega je tek superkul športna aktivnost tako za naše telo kot za našo zdravo pamet;)

Zaradi omejitev gibanja in združevanja letošnji tek ne bo skupinski, z organiziranim startom in ciljem. Zamislili smo si ga kot skupek individualnih tekaških podvigov, ki ga bomo lahko kjerkoli in kadarkoli izvedli-  Ja prav ste prebrali. Kjerkoli in kadarkoli do konca leta 2020!! Torej letos ne bo izgovora, da ni časa, da imaš neodložljive obveznosti, da nisi ustrezno pripravljen/a… Za tvoj letošnji Študentski tek na grad si lahko izbereš najbolj primeren dan, najbolj ustrezno uro in kraj, kjer boš tekel/la. Ni izgovora, da nisi v Ljubljani in tako se ne moreš pridružiti na naši klasični trasi od Prešernovega trga do Ljubljanskega gradu. Tečeš lahko namreč kjerkoli v Sloveniji, kot v okolici svojega doma, le da mora biti tekaška trasa dolga vsaj 2,5 km saj je toliko dolga uradna trasa Študentskega teka na grad. In ni izgovora, da nimaš motivacije ali volje, saj sedaj je še toliko bolj pomembno, da smo aktivni na svežem zraku.

Še naprej negujemo dobrodelnost

Tudi letos spodbujamo udeležence Študentskega teka na grad k dobrodelnosti. Zaradi omejitev letos ne bomo mogli zbirati izdelkov za vse tiste, ki so se znašli v stiski, zato te prosimo, da se potrudiš bolj, kot sicer. Če le imaš to možnost te vabimo, da tudi letos pomagaš in prispevaš po svojim možnostih za družine in posameznike v stiski v Slovenji. V tem težkem letu nas potrebujejo še toliko bolj!! Sedaj, ko so gostinski lokali zaprti in bo v denarnici ostal kakšen € več te prosimo, da se spomniš na tiste, ki so v stiski in jim pomagaš. Pomagaš lahko na veliko načinov. Le odločiti se moraš za ta korak. Doniraš lahko dobrodelnim oz. humanitarnim organizacijam, ki jih v Sloveniji ne manjka z denarjem ali z izdelki. Lahko pa opraviš tudi prostovoljno delo v času epidemije. Prijaviš se TUKAJ

Tekli bomo za solidarnost v okviru projekta MIND

Tudi letos bomo Študentski tek na grad  posvetili solidarnosti z vsemi, ki so morali zapustiti svoje domove zaradi vojn, podnebnih sprememb, skrajne revščine in so odšli na tvegano pot v želji po varnosti in boljšem življenju. Ob tem ti iskalci boljše prihodnosti velik del poti prehodijo tudi peš. 27. Študentski tek na grad bo tako del projekta MIND (Migracije.Povezanost.Razvoj.) s katerim Slovenska karitas opozarja na problematiko migracij. Projekt sofinancirata Evropska unija in Ministrstvo za zunanje zadeve RS. #whatishome

Nismo pozabili na spominsko majico
Tudi letos bodo udeleženci teka prejeli spominsko majico, ki jo bomo poslali s poštno pošiljko na dom! Ker je število spominskih majic omejenih na 1500, se čim prej prijavi in odpravi na tek. Spominske majice prispeva projekt MIND. Slogan letošnjega teka, ki je bil izbran v oktobru v sklopu nagradnega natečaja za študente, se glasi: ŠOU na grad, da objamem svet.

Spoštujemo vse varnostne ukrepe
Vse, ki se boste odzvali na naše vabilo prosimo, da upoštevate veljavne omejitve zaradi preprečevanje širjenja okužbe s koronaviruom COVID-19 in, da upoštevate priporočila NIJZ. Priporočamo, da se na tek odpravite sami ali kvečjemu s člani vašega gospodinjstva. Prav tako priporočamo, da ves čas teka ohranjate najmanj 3 metre medsebojne razdalje od mimoidočih. Ostanimo zdravi!

KAKO SE PRIJAVIM OZ. KAKO SODELUJEM NA 27. ŠTUDENTSKEM TEKU NA GRAD:

1. Najprej oddaj svojo prijavo za udeležbo na 27. Študentskem teku na grad prek spletnega prijavnega obrazca na spletni povezavi: https://bit.ly/34PVm02.

2. Na svoj pametni telefon si namestiš katerokoli aplikacijo za beleženje teka.

3. Izbereš dan in uro za tek ter se odpraviš na svoj 2,5 km podvig. Tiste, ki prebivate v Ljubljani vabimo, da odtečete standardno traso do Prešernovega trga do Ljubljanskega gradu. Vsi ostali si lahko izberete traso po želji, le naj bo dolga najmanj 2,5 km.

4. Po zaključku teka, tekaški dnevnik iz pametnega telefona naložiš na svoj FB profil ali Instagram profil s pripisom Študentski tek na grad #whatishome ter na objavi označi FB stran Študentskega teka na grad ali Instagram profil Študentskega teka na grad.

5. Na naslov, ki ste ga navedli v spletni prijavnici, bomo poslali spominsko majico 27. Študentskega teka na grad.

vse novice
.
POVEZAVE.PRIJAVI SE.SPLOŠNI POGOJI
.
Copyright: (C) ŠOU šport | 2003-2013 | Vse pravice pridržaneIzdelava strani: iLab d.o.o. 2007
Trenutno na strani: 33 uporabnikov.Stran naložena v: 0,023 s.
.
.