T: 01 43 80 255 / 031 390 349 Piši namFacebookKontakt
Logo
.
.
.
 Iskalnik
..
.
..
.....
.....

.
<< SEP - 2020 >>
...
..
PONTORSREČETPETSOBNED
 010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
282930
..
...
.


ŠOU v Ljubljani
.
 Aikido
 

KAJ JE AIKIDO: Aikido je moderna borilna veščina, zasnovana na načelih nenasilja, harmonije in lepote. Nastala je v 20. stoletju na Japonskem, na podlagi starejših veščin in tehnik. Kot borilna veščina aikido predstavlja umetnost soočanja z nevarnostjo, kjer so ključnega pomena prava percepcija ter ohranjanje miru in prisebnosti v nepredvidljivih okoliščinah.

Poudarek vadbe je na razvoju posameznika skozi koordinacijo uma in telesa. Tehnike aikida ne temeljijo na goli fizični moči, temveč na usklajenosti z gibanjem partnerja, ki napada. Tehnike so zasnovane tako, da partnerjev ne poškodujejo.

Aikido ni tekmovalna disciplina, napredek posameznika se preverja skozi sistem izpitov (stopnje kyu in dan). Poleg samostojnih vaj in borilnih tehnik s partnerjem spadajo v sklop vadbe tudi tehnike masaže, dihanja in meditacije ter vadba z jo (lesena palica) in boken (lesen meč).

POSEBNOSTI: Akido klub Narodni dom je nadalj delujoč aikido klub v Sloveniji z večdesetletno tradicijo in več izkušenimi inštruktorji aikida. Možnost udeležbe na seminarji svetovnih priznanih mojstrov aikida v Ljubljani in bližnjih mestih. Možnost udeležbe na deset-dnevnem seminarju aikida v taboru Narodnega doma Premantura, kjer je organizirano taborjenje pod krošnjami borovcev.

NAVODILA ZA VADBO:
•    Na trening ne zamujamo.
•    Pred treningom snamemo nakit, ure in druge predmete, ki so nevarni za nas in partnerje.
•    V dojo se ne nosi hrane in pijače. S seboj imamo lahko vodo ali osvežilno pijačo, ki pa je nikoli ne pijemo ali odlagamo na tatamijih (blazinah).
•    Skrbimo za osnovno osebno higieno.
•    Spoštujemo inštruktorja in ostale udeležence.
•    Vadimo skupinsko in osredotočeno. Medtem, ko učitelj kaže in razlaga tehniko, ga mirno poslušamo sede.

UČINKI VADBE: Razvijanje tehnik borilne veščine aikido. Izboljšana telesna koordinacija, osnove samoobrambe, boljše telesno in duševno počutje, umirjenost in pozornost, pozitivna naravnanost v življenju do sebe in do drugih, povečana sposobnost razumevanja in sodelovanja z drugimi, spoznavanje ljudi: nova prijateljstva in družabni dogodki.

KOMU JE VADBA NAMENJENA: Vsem, ki se želite spoznati in se izuriti v borilni veščini aikido.
 
Začetni tečaj aikida
.
 

POVEZAVE.PRIJAVI SE.SPLOŠNI POGOJI
.
Copyright: (C) ŠOU šport | 2003-2013 | Vse pravice pridržaneIzdelava strani: iLab d.o.o. 2007
Trenutno na strani: 34 uporabnikov.Stran naložena v: 0,013 s.
.
.