T: 01 43 80 255 / 031 390 349 Piši namFacebookKontakt
Logo
.
.
.
 Iskalnik
..
.
..
.....
.....

.
<< JUL - 2024 >>
...
..
PONTORSREČETPETSOBNED
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031
..
...
.


ŠOU v Ljubljani
.
 Aerobika CARDIO FIT
 
KAJ JE VADBA AEROBIKA CARDIO FIT: Aerobika je že vsem dobro poznana oblika vadbe, kjer izvajamo različne gibalne strukture ob spremljavi glasbe. Glede na tempo glasbe ter souporabo različnih pripomočkov se spreminja intenzivnost vadbe. Prav zaradi uporabe različnih pripomočkov pa poznamo več vrst aerobike (step aerobika, TNZ, dance aerobika, new body …). Cilji rekreativne aerobike so povečanje funkcionalnih sposobnosti srčno-žilnega in dihalnega sistema, motoričnih lastnosti, krepitev vseh večjih mišičnih skupin, izboljšanje in vzdrževanje telesne kondicije ter izboljšanje koordinacijskih sposobnosti. Poleg vseh telesnih učinkov pa aerobika predstavlja tudi uro druženja in sprostitve, kar lahko pozitivno vpliva tudi na posameznikovo samopodobo in samozavest. 

Vadba CARDIO FIT
 je intenzivna vadba, ki vsebuje preproste gibalne elemente ter krepilne vaje za zgornji ter spodnji del telesa. Vadba se izvaja ob spremljavi dinamične glasbe in uporabi različnih rekvizitov. Vadba se izvaja v preprosti koreografiji, kdaj bo postajah oz. kot intervalno vadbo na tleh in na stepu (izmenično). Znotraj ure se prepletajo vaje za moč, oblikovanje telesa in vzdržljivost. Vključuje elemente intenzivne aerobne vadbe, ki jih kombiniramo z vajami za mišično moč ter stabilizacijo telesa.

UČINKI VADBE: Pravilno izvajana in nadzorovana aerobna vadba spodbudno vpliva na celo telo. S primerno vadbo lahko razvijamo in vzdržujemo fiziološke in motorične sposobnosti, zvišujemo imunsko odpornost. Med vadbo aktiviramo in krepimo vse velike mišične skupine, s tem oblikujemo telo, vzdržujemo njegovo kondicijo, z razteznimi vajami pa poskrbimo za gibljivost. Ker je ura aerobike namenjena tudi druženju, zabavi in sprostitvi pa tako zadovoljimo tudi naše psihične in sociološke potrebe. Po vadbi se počutimo napolnjeni z energijo in pripravljeni na nove izzive. 

KOMU JE VADBA NAMENJENA: Vadba je namenjena vsem, ki želijo izboljšati svojo telesno pripravljenost ne glede na predhodno oz. trenutno stanje. Vaje se preproste in jih lahko izvajamo na različnih težavnostnih stopnjah, tako boste na uri svoj izziv našli popolni začetniki in tudi tisti bolj zahtevni vadeči s »kilometrino« v skupinskih vadbah. 
 
Aerobika CARDIO FIT termini in cena
.
 

POVEZAVE.PRIJAVI SE.SPLOŠNI POGOJI
.
Copyright: (C) ŠOU šport | 2003-2013 | Vse pravice pridržaneIzdelava strani: iLab d.o.o. 2007
Trenutno na strani: 45 uporabnikov.Stran naložena v: 0,003 s.
.
.