T: 01 43 80 255 / 031 390 349 Piši namKontakt
Logo
.
.
.
 E-športni
 informator
 
Želim prejemati novosti in zanimivosti iz ponudbe ŠOU športa enkrat tedensko na svoj e-naslov
Spoštujemo vašo zasebnost

 Iskalnik
..
.
..
.....
.....

.
<< AVG - 2019 >>
...
..
PONTORSREČETPETSOBNED
   01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
262728293031
..
...
.


ŠOU v Ljubljani
.
 Alpinistična šola - Tečaj alpinistične šole
.

Če te zanima osvajanje lepega ...
... ni razloga, da ne bi tudi ti postal eden izmed naše druščine. Druži nas skupni interes po odkrivanju gorskega sveta, tako po poteh kot plezalnih smereh. In če se ti zdi vredno poskusiti skupaj z nami uživati v plezalskih potepanjih po naših stenah in očakih, bomo veseli, če se nam boš pridružil. Kako? Vsako leto se drugo sredo v oktobru prične alpinistična šola. Tečajniki se dobite ob 19h, ob 20h se vam pridružimo tudi ostali člani odseka, kjer se domenimo za plezanje preko vikenda, debatiramo o opravljenih vzponih, si izmenjujemo ideje, izkušnje, prigode in nezgode.

V alpinistični šoli smo ti pripravili ...
... celo paleto predavanj, ki obsegajo vsa potrebna znanja za varno "osvajanje nekoristnega sveta" v obsegu 20 ur. Kakšno opremo potrebuješ za varno obiskovanje gora? Kakšno opremi izbrati? Kakšna prehrana je najbolj primerna? Kako se pripraviti na turo? Kaj je potrebno upoštevati? Vse to in še več zveš v okviru predavanj v alpinistični šoli. Predavanja potekajo od začetka oktobra do začetka marca.

Ko se prebudi narava ...
... se zberemo v plezališču ali v Kamniški Bistrici, kjer pred izpitom ponovimo vse praktične veščine. Tako lahko ob budnem nadzoru izkušenih alpinistov in inštruktorjev teoretično znanje preizkusimo tudi v praksi. Sedaj nas čaka le še izpit. Ta je sestavljen iz teoretičnega in praktičnega preizkusa. Pri teoretičnem testu odgovarjaš na vprašanja iz tematik predavanj, na praktičnem delu pa prikažeš varno tehniko gibanja v skali, ki si jo osvojil.

Poleg tega pa ...
... organiziramo tudi skupne ture za tečajnike alpinistične šole. Teh skupnih tur je predvidoma 11, nekaj večdnevnih. Namen teh tur je, da se med seboj čimbolje spoznamo in da se tečajniki pobliže srečajo z različnimi področji alpinizma. Tako boš spoznal gibanje v zimskih razmerah, se povzpel na marsikateri dvatisočak, plezal po zasneženih grapah in zaledenelih slapovih, se vesil po plezališčih in naših stenah ter varno smučal tam, kjer ni urejenih smučišč. V juliju se skupaj odpravimo na plezalni tabor v Dolomite, v pozni jeseni pa obiskujemo plezališča po Sloveniji, kjer še zadnjič potipamo skalo pred prihajajočo zimo. Prav tako pozimi na umetni steni 'vadimo' in utrjujemo znanje, potrebno za varno plezanje v gorah.

OBVEZNA OPREMA: plezalni pas, plezalke, čelada, vponka z matico, varovalna naprava (reverso ali podobno), pomožne vrvice, primerna oprema (oblačila, obutev…) za aktivnosti v naravi.  Na šoli vam bodo svetovali o primernosti in nakupu le teh. Oprema bo podrobno predstavljena na drugem predavanju, oprema pa se bo začela uporabljati predvidoma novembra.

PRIPOROČLJIVA OPREMA: vponka z matico, varovalna naprava (osmica, reverso ali podobno), pomožne vrvice, primerna oprema (oblačila, obutev…) za aktivnosti v naravi.  Na šoli bomo svetovali o primernosti in nakupu le teh.

PODROBNEJŠI PROGRAM (klikni na spodnjo povezavo):

.
Za podrobnejše informacije si oglej dokument v .pdf formatu
.
.
...
.
.Obseg (vaje)21.
.
.
.Težavnostna stopnja3LEGENDA INTENZIVNOSTI

5 zelo visoka intenzivnost (nad 90% FSUmax)
4 visoka intenzivnost (med 85 in 90% FSUmax)
3 srednja intenzivnost (med 75 in 85% FSUmax)
2 nizka intenzivnost (med 60 in 75% FSUmax)
1 zelo nizka intenzivnost (pod 60% FSUmax)

Območje nizke intenzivnosti je aerobno območje z največjim izkoristkom maščob, območje srednje intenzivnosti pa območje z največjim učinkom na srčno-žilni sistem.
.
.
.
.CenaZa študente in dijake
204,90 Eur / 49.102,24 Sit
.
.
.
.Načini plačilaGotovina, BA kartica, Maestro/MasterCard/Visa, Pla?ilo na TRR.
.
...
.
.
Opomba: Cena vključuje organizacijo predavanj in skupnih tur, uporabo skupne opreme, uporabo male plezalne stene v sezoni 2017/18, članarino v planinskem društvu Železničar v letu 2018, ki med drugim zagotavlja zavarovanje za reševanje v gorah Evrop. Cena ne vključuje nakupa opreme, prehrane in prenočišč za skupne ture, prevozov na skupne ture in izlete.
.
Termin 10. 10. 2018
.
.
 

POVEZAVE.PRIJAVI SE.SPLOŠNI POGOJI
.
Copyright: (C) ŠOU šport | 2003-2013 | Vse pravice pridržaneIzdelava strani: iLab d.o.o. 2007
Trenutno na strani: 28 uporabnikov.Stran naložena v: 0,033 s.
Nastavitve piškotkov. 
.
.