T: 01 43 80 255 / 031 390 349 Piši namKontakt
Logo
.
.
.
 E-športni
 informator
 
Želim prejemati novosti in zanimivosti iz ponudbe ŠOU športa enkrat tedensko na svoj e-naslov




Spoštujemo vašo zasebnost

 Iskalnik
..
.
..
.....
.....

.
<< SEP - 2019 >>
...
..
PONTORSREČETPETSOBNED
      01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
30
..
...
.


ŠOU v Ljubljani
.
 Masaža za domačo uporabo
 
KAJ JE MASAŽA: Masaža ima verjetno tako dolgo zgodovino kot človeštvo.
Prvič je masaža omenjena v neki kitajski knjigi okrog leta 2700 pred Kristusom. »Zgodnje jutranje gladenje z dlanjo, po prespani noči, ko je kri spočita in počutje sproščeno, varuje pred prehladom, ohranja organe voljne in preprečuje manjše bolezenske težave.«
Grški zdravnik Hipokrat je pred več kot 2000 leti dejal, da drgnjenje lahko poveča vez, ki je prekratka in prav tako lahko zrahlja vez, ki je pretoga. Isti gib lahko učinkuje različno; in prav to je eden najlepših dejstev masaže. Napetost v vratu, utrujene noge, težka glava… Če se najdete v tem in si želite prijetne sprostitve s svojimi najbližjimi, za vas organiziramo tečaj sprostilne masaže za domačo uporabo. Tečaj bo potekal pod vodstvom izkušenega strokovnjaka, kjer se boste zagotovo naučili tudi kako hitro pomagati svojim najdražjim po napornem dnevu.

UČINKI MASAŽE: Najbolj viden je učinek masaže na koži. Izboljšanje presnove in kožnega dihanja dosežemo predvsem mehanično z odstranitvijo površinskih, mrtvih roževinastih slojev in lusk, kakor tudi izločkov znojnih in lojnih žlez. Z masažo omehčamo tudi podkožno celičje in zmanjšujemo možnost zlepljenja kože s podlago. Prekomerno nabiranje tekočine in tolšče, razne zatrdline in vozlaste spremembe ali celo brazgotine, z ustrezno masažo občutno zmanjšamo. Omeniti je potrebno še izboljšanje krvne slike, znižanje utripa, krvnega pritiska, krvnega sladkorja, znižanje količine kisline in povečanje alkalnih rezerv, važnih za vezavo odvečne mlečne kisline. Učinek masaže pa je najtrajnejši na mišičevju. Predvsem gre za izboljšanje prekrvavljenosti zaradi boljšega dovajanja kisika, grozdnega sladkorja, drugih potrebnih energetskih in za presnovo mišic važnih snovi ter zaradi hitrejšega odvajanja presnovkov, predvsem tistih, ki povzročajo utrujenost (mlečna kislina). Prekrvavljenost se lahko poveča do osemkratno. Važni učinek je tudi omehčanje in raztegnitev posameznih mišičnih vlaken in odstranitev mišičnih zatrdlin, ki jih povzročajo motnje v lokalni presnovi in previsok, predolgotrajen mišični napor. To povzroča zmanjšanje sposobnosti relaksacije in nagnjenje h krčem. Masaža sklepov in vezi je zlasti pomembna, ker pospešuje cirkulacijo limfe in povečuje izločanje sklepne mazi ter tako sklepe ohranja prožne in gibljive.

KOMU JE TEČAJ NAMENJEN: Vsem, ki bi radi spoznali osnove klasične masaže, osnovne prijeme in zakonitosti masaže. Z znanjem, ki ga bomo pridobili bomo lahko lajšali bolečine svojim najbližjim in sebi.

 
Začetni tečaj masaže za domačo uporabo

Fotogalerija (Število slik: 11)
.
 

POVEZAVE.PRIJAVI SE.SPLOŠNI POGOJI
.
Copyright: (C) ŠOU šport | 2003-2013 | Vse pravice pridržaneIzdelava strani: iLab d.o.o. 2007
Trenutno na strani: 29 uporabnikov.Stran naložena v: 0,023 s.
Nastavitve piškotkov. 
.
.