T: 01 43 80 255 / 031 390 349 Piši namFacebookKontakt
Logo
.
.
.
 Iskalnik
..
.
..
.....
.....

.
<< MAJ - 2024 >>
...
..
PONTORSREČETPETSOBNED
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
..
...
.


ŠOU v Ljubljani
.
 Poslanstvo
.
Poslanstvo ŠOU športa je opravljati naloge in dejavnosti usmerjene v razvoj študentskega športa s sprejemanjem, organiziranjem in izvajanjem obštudijskih programov za študente s področja športa, z zagotavljanjem pogojev za delovanje in razvoj študentskih športnih društev in njihovih zvez, s spodbujanjem sodelovanja vseh subjektov, ki delujejo na področju športa študentov lokalno in nacionalno, z nenehnim spremljanjem trga športnih storitev, s spremljanjem želja in potreb študentov ter evalvacijo programov, s spremljanjem predpisov s področja študentskega športa, s spodbujanjem in zagotavljanjem sodelovanja študentov pri pripravi in sprejemanju le-teh na lokalni in državni ravni ter z nenehnim spodbujanjem pozitivnega odnosa do gibanja in zdravega načina življenja nasploh.

Vizija


Vizija ŠOU športa je postati osrednja lokalna športna organizacija za servisiranje potreb študentov po športnih storitvah, po kakovosti ponujenih storitev, po številu udeležencev v programih in po številu študentov sodelujočih pri pripravi in izvedbi programov ter postati osrednji nacionalni distributer kart in vstopnic za študente.

Vrednote


Na ŠOU športu negujemo, spodbujamo in spoštujemo vse tiste vrednote, ki so temelj poslanstva ŠOU športa. Naše delovanje je v skladu s poslovno-etičnimi načeli ter družbeno uveljavljenimi moralnimi normami. Še posebej smo pozorni na vrednote, ki opredeljujejo odnos ŠOU športa do vseh deležnikov oziroma medsebojni odnos med njimi.

Zdrav način življenja
V današnjem času je zdrav način življenja postal sinonim za kakovostno življenje. Več je dejavnikov, ki oblikujejo psihofizično zdravje kot tako ter subjektivni občutek sreče in zadovoljstva. Šport in rekreacija sta vsekakor del teh dejavnikov. Naše poslanstvo izpolnjujemo z ozaveščanjem študentov o pomenu vseh mehanizmov, ki lahko vplivajo na zdravo in kakovostno življenje, ter s spodbujanjem študentov k spreminjanju nezdravih navad in k utrjevanju sprejetih zdravih navad. Med vrednotami, ki jih spodbujamo, so: ustrezna športnogibalna aktivnost, zdravo in pravilno prehranjevanje, zadostno in učinkovito počivanje in sprostitev, izogibanje boleznim z ustreznim preventivnim delovanjem itd. ŠOU šport deluje tudi širše družbeno odgovorno, saj so vrednote, ki jih spodbuja, vrednote, ki vplivajo na širše zdravje družbe.

Odličnost in kakovost
Na celotnem področju delovanja smo usmerjeni k profesionalni, kakovostni in celostni ponudbi. Negujemo odličnost pri prevzemanju obveznosti, doseganju rezultatov in kakovosti za uporabnike, delavce in sodelavce, ustanovitelje, sponzorje, dobavitelje, širšo javnost in vse druge prejemnike. Vse rezultate želimo doseči upoštevaje standarde kakovosti oziroma strokovna merila s področja športa. Pri svojem delu neprenehoma stremimo k tekočemu izpopolnjevanju. Nikoli se nikoli ne sprijaznimo z doseženim. Skrbno spremljamo kritike našega dela, ki jih sprejemamo konstruktivno. Odličnost in kakovost sta osnovi naše konkurenčne prednosti.

Zaupanje in odgovornost
Zaupanje pomeni, da počnemo to, kar govorimo, odgovorno do našega dela, stroke in vseh naših deležnikov. Odgovornost rodi zaupanje. Zaupanje rodi zadovoljstvo in občutek varnosti. Na vsakem koraku in z vsakim dejanjem spodbujamo zaupanje do vseh naših deležnikov, še posebej do uporabnikov, (so)delavcev in ustanoviteljev. Na ta način razvijamo dolgoročna partnerska razmerja, ki so v zadovoljstvo vseh soudeleženih.

Zadovoljstvo
Doseči zadovoljstvo vseh deležnikov ŠOU športa je naša prednostna naloga. Zadovoljni uporabniki so zvesti podporniki. Zadovoljni delavci in sodelavci so garancija za kakovostno delo in ponudbo, zadovoljni ustanovitelji so voljni podpreti nove in kreativne rešitve in zamisli, zadovoljni sponzorji se vedno znova odločijo za podporo itd. Uporabniki bodo zadovoljni s kakovostno in cenovno ugodno ponudbo, z odgovornim, prijaznim in zaupanja vrednim odnosom; (so)delavci bodo zadovoljni z odkritim odnosom, ustrezno spodbudo in motivacijo, s spodbujanjem nenehnega izobraževanja in izpopolnjevanja; ustanovitelji bodo zadovoljni s smotrno porabo finančnih sredstev ter doseženimi rezultati; sponzorji bodo zadovoljni z pozitivnimi učinki lastne promocije.

Znanje in izobraževanje
Nenehno izobraževanje in usposabljanje je edino zagotovilo za uspešen napredek. Težimo k izpopolnjevanju in izobraževanju delavcev in sodelavcev na vseh področjih dela. Nova znanja in spretnosti omogočajo uvajanje novih prijemov in ponudbe oziroma dvig kakovosti. Ustrezno izobraženi (so)delavci so tudi samoiniciativni, kreativni in odgovorni.

Kreativnost in pogum
Na ŠOU športu nenehno uvajamo novosti tako na področju ponudbe kakor tudi na področju obveščanja o ponudbi, spremljanja odzivnosti naše ponudbe s strani vseh prejemnikov, uvajanja novih tehnologij itd. Če že ne moremo biti vedno en korak pred ostalimi, smo z njimi venomer v korak. Pogum pri uvajanju novosti nam daje redno spremljanje potreb uporabnikov, redno spremljanje trendov in ponudbe na področju športnorekreativnih storitev ter upoštevanje novosti in priporočil strokovnih organizacij s področja spremljanja zdravja.

Sodelovanje in strpnost
Uspešnost dosegamo v sodelovanju z vsemi deležniki ŠOU športa. Timsko delo ni le mehanizem, ki ga uporabljamo znotraj organizacije, med (so)delavci na različnih ravneh, je način, pristop, ki ga gojimo v odnosu do uporabnikov, ustanoviteljev, sponzorjev, medijev itd., skratka do vseh, ki so s ŠOU športom povezani in v določenem trenutku del tima. Za zagotavljanje uspešnega timskega dela spodbujamo strpnost v odnosu do zahtev, pričakovanj deležniov ter pri reševanju konfliktov oziroma razočaranj. Strpnost razumemo kot posebno pozornost do potreb manjših skupin uporabnikov študentov, ki negujejo interese do manj atraktivnih, manj razširjenih in manj trendovskih programov. Z oblikovanjem takšne ponudbe skrbimo tudi zanje.

.
POVEZAVE.PRIJAVI SE.SPLOŠNI POGOJI
.
Copyright: (C) ŠOU šport | 2003-2013 | Vse pravice pridržaneIzdelava strani: iLab d.o.o. 2007
Trenutno na strani: 26 uporabnikov.Stran naložena v: 0,005 s.
.
.