T: 01 43 80 255 / 031 390 349 Piši namFacebookKontakt
Logo
.
.
.
 Iskalnik
..
.
..
.....
.....

.
<< APR - 2024 >>
...
..
PONTORSREČETPETSOBNED
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930
..
...
.


ŠOU v Ljubljani
.
 Karate
 

KAJ JE KARATE: Karate je danes najvarnejši trening univerzalne goloroke samoobrambe, saj se naučimo udariti »na polno«, a z dosledno samokontrolo, da ne pride do poškodb. To je merodajno predvsem za študentsko mladino, ki si ne more privoščiti izpada iz študijskega procesa vsled morebitnega pretresa možgan po evtl. udarcu v glavo. V karateju se skozi senzomotorično kombinatoriko vseh delov telesa naučimo maksimirati udarno moč rok in nog ter učinkovitega razreševanja različnih kritičnih situacij, kar na kraju pripomore tudi k osebni nedotakljivosti in varnosti v evtl. primerih nadlegovanja in/ali ogroženosti.

POSEBNOSTI - ETIKETA:
Treniramo bosi, v predpisani vadbeni opremi.
Vadbena oprema naj bo čista in cela.  
Na treningu ne nosimo ur, nakita in ostalih predmetov, ki bi lahko povzročili poškodbe sebi ali drugim in ki pomenijo nepotrebno okrasje.  
Skrbimo za osebno higieno, še posebej stopal, ne uporabljamo ličil in močnih dišav, postrižemo si nohte ter spnemo lase.  
Če imamo bolezen, ki se prenaša s kapljično infekcijo, na treninge do okrevanja ne prihajajmo niti kot gledalci.  
Na trening prihajamo 15 minut prej, da lahko aktivno pomagamo pri postavitvi tatamija, če je potrebno, in se ustrezno mentalno in fizično pripravimo na vadbo.  
V vadbeni prostor vstopimo z levo nogo in se priklonimo v pozdrav prostoru (dojo-ni-rei).
Ob izhodu iz vadbenega prostora se priklonimo v pozdrav prostoru in izstopimo z desno nogo.  
Če moramo iz kakršnega koli razloga predčasno zapustiti vadbeni prostor, za dovoljenje vsakokrat prosimo učitelja, tako da v ustreznem trenutku pristopimo in se stoje priklonimo (tachirei).  
Med demonstracijami in razlagami sedimo v formalnem položaju (seiza). V primeru bolečin v kolenih lahko sedimo s prekrižanimi nogami.  
Med treningom se ne pogovarjamo, razen če je potrebno kratko pojasnilo v zvezi s tehniko. O tehnikah ne razpravljajmo; če se pojavi dvom ali nasprotujoče si mnenje, za pomoč prosimo učitelja.  
Učitelja naslavljamo z japonsko besedo Sensei. To velja na primeren način izvajati tudi izven formalnih treningov.  
V vseh situacijah se striktno izogibajmo vsakršni uporabi drog in zlorabi alkohola. Prav tako se po najboljših močeh izogibajmo tudi vsem drugim aktivnostim, ki nas oddaljujejo od napredka pri vadbi.  
Nikoli, nikjer in z nikomer ne obrekujmo svojih sovadečih, učiteljev in inštitucije, kjer vadimo. Enako velja za praktikante, učitelje in inštitucije, ki gojijo druge sloge borilnih, meditacijskih in drugih veščin.  
Vzdržujmo visoko mero spoštovanja, discipline in samokontrole.

UČINKI KARATEJA: so trajni, opažati pa se pričnejo že v začetnem tečaju, tako:
• rekreativni in samovarovalni:  boljše počutje in telesna drža,  izboljšana koordinacija ter prirast moči, hitrosti in vzdržljivosti , večja okretnost, gibčnost in  eksplozivnost, kot tudi čustvena moč, odločnost in samozavest ter sposobnost refleksnega zaznavanja in učinkovitega reagiranja ...
• športni in osebno razvojni:  izboljšana samodisciplina, vztrajnost in ciljna usmerjenost, sposobnost realne samoocene, samomotiviranja in obvladovanja stresa  ter hitrega odločanja in pravilnega ukrepanja …
Po vsakem  treningu smo prijetno utrujeni, sproščeni in dobro razpoloženi, polni optimizma in pozitivne energije, kar se s časoma v nas akumulira.

KOMU JE VADBA NAMENJENA: Izrecno je prirejena študentski in dijaški mladini, saj temelji na  razumskem dojemanju, transparentnosti  in zavestnem samopreverjanju, kar daje izjemen trenažni učinek . Kot kažejo dolgoletne izkušnje, ustreza tak pristop še posebej dekletom.  Predznanje ni potrebno. 

 
Začetni tečaj karateja - DVOMESEČNI

Fotogalerija (Število slik: 9)
.
 

POVEZAVE.PRIJAVI SE.SPLOŠNI POGOJI
.
Copyright: (C) ŠOU šport | 2003-2013 | Vse pravice pridržaneIzdelava strani: iLab d.o.o. 2007
Trenutno na strani: 59 uporabnikov.Stran naložena v: 0,005 s.
.
.